Executive Development Chef
Data publicare: 27 noiembrie 2018
Descrierea Postului:
– organizeaza, coordoneaza si controleaza departamentul de productie culinara atat in ceea ce priveste serviciile catering cat si serviciile de alimentatie publica in prin unitatile de tip restaurant, cafenele, snack-bar, fast-food, fiind responsabil de intreaga activitate a acestuia;
– este responsabil pentru toate activitatile culinare;
– monitorizeaza meniurile (eficienta, calitate, food cost si standarde);
– responsabil pentru relatia cu furnizorii (stocuri,comenzi si calitatea materiei prime);
– organizarea in bucatarie in functie de nivelul de business;
– creaza/ dezvolta noi meniuri in conformitate cu cerintele clientilor sau ale companiei si/ sau supravegheaza planificarea, organizarea, pregatirea si gatirea felurilor de mancare din cadrul locatiilor;
– dezvolta meniuri pentru diferite evenimente externe (CIP/VIP/Corporate);
– prezinta meniurile existente sau nou créate echipei de management sau, dupa caz, altor clienti externi, (inclusiv companiilor aeriene);
– acorda suport in ceea ce priveste crearea/ implementarea noilor produse culinare; (gasirea produselor cerute, crearea retetelor, crearea modului de prezentare al acestora, etc.);
– organizeaza sedinte regulate cu echipa in vederea comunicarii obiectivelor, a standardelor impuse, a informatiilor interne si a feedback-ului clientilor;
– intocmeste necesarul de materii prime si materiale ce urmeaza a fi achizitionate conform pregatirii meniului din perioada urmatoare;
– se asigura de pastrarea in conditii optime de igiena si temperatura a produselor alimentare;
– implementeaza tehnici de upselling;
– motiveaza echipa din subordine.
Candidatul ideal:
– Experienta in domeniu de minim 10 ani.
– Minim 3 ani experienta pe un post similar.
– Disponibilitate pentru proba de lucru.
– Calificare in tehnica culinara.
– Cunostinte solide de tehnologie culinara-gastronomie
– Cunostinte in siguranta alimentara, protectia muncii si metode specifice in bucatarie.
– Relatii bune de munca cu subordonatii, superiorii cat si cu consumatorii.
– Cunostinte de planificare a muncii in bucatarie.
– Cunoasterea si adaptarea la cerintele moderne ale bucatariei international
– Abilitatea de a crea noi meniuri in trend cu tendintele din gastronomie
– Abilitatea de a conduce o echipa pentru a atinge si depasi obiectivele propuse de conducere.
– Abilitatea de a analiza costul si eficienta preparatelor.
– Abilitatea de a gestiona situatiile dificile si a gasi solutiile potrivite.
– Abilitatea de a invata lucruri noi si dorinta de perfectionare.
– Capabil sa lucreze sub presiune si din proprie initiative.